Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kan jeg ta et glass vin etter å ha hatt bukspyttkjertelbetennelse?

Spørsmål

Hei Jeg har hatt tre tilfeller av bukspyttkjertelbetennelse i løpet av 13 måneder. Det er nå godt og vel tre år siden siste tilfellet, november 2017, og jeg lurer på om det er farlig for meg og ta ett glass vin? Jeg røyker ikke og har ikke drukket alkohol på 3,5 år. Jeg er glad i god mat og med riktig vin ble dette til en spesiell opplevelse, og dette er noe jeg fortsatt savner. Jeg har aldri hatt et problem med drikking, men har alltid satt pris på det gode måltid i godt selskap. Hilsen en matglad mann på 50

Mann 50
Svar

Hei.


Jeg forstår godt at du spør, men dette spørsmålet finnes det ikke noe sikkert svar på. Det eneste en kan si, er at alkohol generelt er ugunstig med tanke på tilbakevendende bukspyttkjertelbetennelser. Men samtidig vet en godt at det avgjort er et mengdespørsmål.  Det er derfor på ingen måte utenkelig at det vil gå greit å ta ett vinglass nå og da til god mat, men å forutsi at det vil gå bra, kan ingen gjøre.  Det sikre svaret kan du kun få om du eventuelt velger å teste det ut. Det er naturligvis et sikrere valg å unngå alkohol, men her må du vurdere viktigheten av ting opp mot hverandre.


Jeg beklager at jeg ikke kan være mer konkret enn dette. Det er ikke utenkelig at din fastlege som kjenner din helse langt bedre enn jeg gjør, vil kunne være mer konkret enn jeg kan.


Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-