Kan forstoppelse og hemoroider gi væskeansamling i bukhulen (Ascites)?

Spørsmål

Min kone plages med hemorider, men også av væskeansamlinger i abdomen ( ligner ascites, noe hennes fastlege utelukker). Kan denne væskeansanlingen skyldes hemoridene? Altså at obstipasjonen gjør at væske absorbers fra tarmen og gir en form for ascites. Fastlegen gir diuretica, men det hjelper ikke!

Kvinne 64
Svar

Hei.


Her vil jeg ta som utgangspunkt at din kone ikke har ascites, for det er ikke vanskelig å fastslå, og legen hennes har jo altså konkludert med at hun ikke har det. Da blir spørsmålet "om væskeansamlingen i abdomen skyldes hemoroidene" egentlig et "feil spørsmål", siden hun ikke har ascites (væskeansamling i bukhulen).

Men på generelt grunnlag kan et slikt spørsmål ihvertfall besvares: Hemoroider og forstoppelse kan IKKE gi ascites. Og det som blir absorbert av væske fra tarmen, går over i blodbanen, ikke i bukhulen, jfr ditt spørsmål om det.

Fastlegen gir henne diuretika (vanndrivende), men jeg vet ikke hva hun får dette mot. Det kan jo ihvertfall ikke være mot ascites / væske i bukhulen, siden hun ikke har dette. Og vanndrivende ville heller ikke har virket mot ascites.

Håper det var et klargjørende svar. Ha det bra.Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-