Kan forstoppelse og hemoroider gi væskeansamling i bukhulen (Ascites)?

Spørsmål

Min kone plages med hemorider, men også av væskeansamlinger i abdomen ( ligner ascites, noe hennes fastlege utelukker). Kan denne væskeansanlingen skyldes hemoridene? Altså at obstipasjonen gjør at væske absorbers fra tarmen og gir en form for ascites. Fastlegen gir diuretica, men det hjelper ikke!

Kvinne 64

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Her vil jeg ta som utgangspunkt at din kone ikke har ascites, for det er ikke vanskelig å fastslå, og legen hennes har jo altså konkludert med at hun ikke har det. Da blir spørsmålet "om væskeansamlingen i abdomen skyldes hemoroidene" egentlig et "feil spørsmål", siden hun ikke har ascites (væskeansamling i bukhulen).

Men på generelt grunnlag kan et slikt spørsmål ihvertfall besvares: Hemoroider og forstoppelse kan IKKE gi ascites. Og det som blir absorbert av væske fra tarmen, går over i blodbanen, ikke i bukhulen, jfr ditt spørsmål om det.

Fastlegen gir henne diuretika (vanndrivende), men jeg vet ikke hva hun får dette mot. Det kan jo ihvertfall ikke være mot ascites / væske i bukhulen, siden hun ikke har dette. Og vanndrivende ville heller ikke har virket mot ascites.

Håper det var et klargjørende svar. Ha det bra.Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn