Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Jeg lurer på om jeg har omgangssyke

Spørsmål

Hei. Vært plaget med magesmerter pga kvalme siden jeg blindtarmen. Den siste uka har da vært ille. Mye romling i magen og kvalm. Litt løsere avføring men ikke diare. Har og hatt muskel og ledd smerter. Det jeg lurer på er om jeg har omgangssyken? Har ikke kastet opp noe.

Kvinne 35
Svar

Hei.


Du sendte inn ditt spørsmål før helgen, og da har det nå gått snart 5 døgn siden du skrev til oss. Da vil nok mye være avklart her allerede, bare ved at tiden har gått. Dersom det var omgangssyke, slik du lurte på, så vil nok det isåfall i stor grad ha gått over nå, for en omgangssyke varer jo vanligvis bare et par dager.

Symptomene dine kunne avgjort ha stemt med en omgangssyke, magesmerter, kvalme, løs avføring,  men samtidig kan jo det ha en rekke andre årsaker. Så hvis ikke det er over nå, så er det vel liten grunn til å tro at det skyldes omgangssyke. Hvis du blir verre eller det ikke slutter, så er det nok beste å oppsøke lege for å få bli undersøkt mhp hva årsaken kan være, og for å få evt behandling, om du har noe som skal behandles.

Ha det bra.