Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Jeg føler at jeg ikke får ut all avføring, selv om jeg ikke er forstoppet.

Spørsmål

Hei. Jeg er en dame på 53 år som har problemer hva angår avføring. Når jeg har avføring så virker det ikke som alt kommer ut. Jeg tørker meg til det ikke er mer avføring på papiret, men neste gang jeg er på toalettet så har det kommet ut mer avføring som jeg da ser på papiret. Dette er veldig plagsomt. Jeg er ikke hard i magen, men det virker som at jeg ikke får tømt meg helt. Det tyter liksom mere ut når jeg etter toalettbesøket beveger meg. Hva kan årsaken være, og lar det seg gjøre å behandle det på noen måte??

Kvinne 53
Svar

Hei.


Om jeg forstår deg korrekt, så er det ikke inkontinens for avføring du plages av (da ville det ha kommet ufrivillig avføring i underbuksen) , men det at det kommer mer avføring ved neste toalettbesøk, selv om det kanskje ikke er så lenge siden du var på toalettet og hadde avføring. Jeg tolker ikke dette som tegn på sykdom av noe slag, og kanskje løsningen er at du sitter noe lenger på toalettet når du har avføring, slik at du får tømt deg bedre. Hastverk ved dobesøk kan avgjort forårsake det du beskriver her. 

Sett av godt med tid, og sitt gjerne en stund etter at du tror du er ferdig, for selve det å sitte i "dostilling" er med å føre avføringen nedover mot endetarmsåpningen. 

Jeg håper og tenker at dette kanskje kan være til hjelp for deg, og hvis ikke det gjør det, så tror jeg kanskje at det ville være hensiktsmessig for deg å heller tenke at du er et menneske som kanskje det er normalt for, å ha avføring flere ganger daglig.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-