Hyppig diare

Spørsmål

Jeg er slank, veltrent og lever et ustresset liv. Spiser sunt, røyker ikke og drikker kun vin (sjeldent) til mat.
Siden Juli har jeg hatt konstant diare/løs avføring. 10-12 tømminger pr dag. Jeg trenger gode råd uten å få beskjed om å gå til lege. Dårlig erfaringer med det.
Jeg spiser mye havregrøt for å binde avføringen. Jeg kompenserer væsketapet med å drikke mye vann.

Siden det har gått så lang tid uten bedring, begynner situasjonen å bekymre meg. Kan jeg få tak i medisin uten resept for dette. Har dere andre gode råd?

Mann, 49 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.
En frisk mann som får svære forandringer i avføringsmønsteret, og som ikke går over igjen, hvilket er det du beskriver i ditt spørsmål, SKAL definitivt oppsøke lege. Jeg blir nødt til å si dette, selv om du sier at du ikke ønsker dette rådet. Det er så opp til deg om du vil følge rådet.

Grunnen til at du bør gå til lege med dette, er for det første for å utelukke alvorlige sykdommer som kan ligge bak, og ved å ikke gå til lege, kan du jo risikere å gå med en potensielt alvorlig og ikke diagnostisert tilstand, som evt kan bli verre. Og så selvfølgelig for å få adekvat behandling, når du har fått en diagnose.

For å gi råd om behandling, trenger en å vite hva årsaken til plagene består av. Så uten en diagnose / forklaring, er det umulig og direkte uforsvarlig å begynne med å gi råd om behandling.

Jeg håper og går ut fra at du på bakgrunn av dette vil "bite i det sure eplet" og oppsøke lege.

Av ikke-reseptpliktige midler som evt kan lindre, kan jeg nevne at du kan forsøke Biola, evt Imodium i noen få dager, men jeg anbefaler ikke at du bare gjør dette og ikke oppsøker lege, da du da kan forsinke evt nødvendig behandling. Lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-