Hvordan kan jeg hjelpe?

Spørsmål

Hei! jeg er en veldig bekymret datter som spør om råd for min far. Nov. 2000 startet hans problemer med at han ikke tok til seg næring.dvs han hadde matlyst, men alt "rann rett ut igjen". søkte dokter og fikk tabletter for bakterie i tarmen.Hjalp ikke. Ny runde med dokter. ykehus neste, røntgen, fann ingenting.Far var like dårlig. Slapp i lange perioder men dager som også fungerte ganske bra. Etter et halvt år,hadde de kommet fram til betennelse på hodet i
bukspyttkjertelen. Nye prøver. der fann de noen celler som de ikke kunne identifisere. Nye prøver, kom til slutt fram til kreftceller.Ingen spredning. I mellomtida hadde far oppsøkt homøopat. Ho fann ut at det var en fettkul på bukspyttkjertelen(dette var før det var påvist kreft) Far ringte til homøopaten og sa at legen hadde funnet kreftceller. Ho påsto at dei måtte ta feil.Han går no på noen tabletter fra homøopaten,har idag akkurat kommet heim fra et opphold på 14d på sjukehus. Har operert inn "Bypass"fra buksp til gallebl.Han var veldig sjuk før inngrepet med feber på 41 og han var veldig gul også på øynene. Kan homøopaten ha rett? Far er 67 år og har aldri vore sjuk av betydning før. Alltid i aktivitet og har hatt en livsgnist av de sjeldne, men nå er han veldig psykisk nede og ser svart på alt. Har alltid røkt, men har no sluttet. Legene sier det er ingen medisin/cellegift å få. Far synes han har fått veldig lite informasjon. Lurer på om det fins sjukehus i utlandet som kan operere eller fins det rett og slett ingen medisin/operasjonsmulighet for denne type kreft??Om det er en fettkul, kan den fjernes med tabletter av noe slag?
Håper på svar hilsen bekymret datter.

Kvinne, 37 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg!

Det er én informasjon i det du skriver som er helt essensiell i ditt videre arbeid for å hjelpe faren din, og det er det nøyaktige svaret på celleprøven/vevsprøven fra bukspyttkjertelen. I det hele tatt trenger du mer informasjon om din fars sykehistorie for å gå videre hvis du vil søke medisinsk råd ved andre sykehus. Jeg vil derfor anbefale deg å snakke med dem som har behandlet faren din og eventuelt få kopi av sykejournalen.

Hvis det blir aktuelt for deg å undersøke mer etter dette, har Det norske Radiumhospital meget god ekspertise på kreftsykdommer - hvis det er det faren din har. Du finner dem på http://www.dnr.no De svarer også på spørsmål. Jo mer nøyaktige data og prøvesvar du har, jo bedre og mer individuelt svar vil du selvfølgelig få.

Jeg håper dette kan være til hjelp.