Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hva kan mine brekninger skyldes?

Spørsmål

Heisann, over lengre tid har eg slitt med brekninger, i begynnelsen så trodde eg at det var fordi eg brukte ritalin. Da eg gikk av ritalin så slutta det, men det har kommet tilbake litt og litt. Nå er det sånn at om eg spiser frokost så får eg brekninger spesielt om eg blir stressa for å komme meg på jobb i tillegg. Samme skjer når eg spiser en god middag og slapper av etterpå Hva er det som feiler meg? Eg er en mann på 25 år, som veier 85 kg. Eg har historie med reflux og eg har ibs og ADHD. Utover det har eg ingenting å klage på. Sliter også når eg må ha på slips forresten.

Mann 25
Svar

Hei.


Dette kan ha mange årsaker, og noen sikker diagnose kan jeg ikke stille her, uten å snakke nærmere med deg, undersøke deg osv.

Du skriver at du har reflux, og det kan avgjort være en årsak. Det består jo at lukkemuskelen mellom magesekken og spiserøret ikke virker optimalt, slik at mageinnhold kan komme opp i spiserøret. Annen sykdom i spiserøret kan også forekomme, og det kan derfor være at du må undersøkes med f.eks. gastroskopi.

Psykologiske årsaker er også helt klart en mulighet, og det at dette kommer oftere når du er stresset, kan kanskje tale i den retningen, men vi kan ikke konkludere med dette uten at fysisk sykdom har blitt utelukket.

For å finne ut av dette, må du oppsøke din fastlege, som da tar stilling til om du må til gastroskopi eller andre undersøkelser. Dette synes jeg avgjort at du skal gjøre, siden dette høres riktig plagsomt ut. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-