Hva gjør jeg neste gang?

Spørsmål

I 1975 ble jeg operert for tarmslyng, hodt faktisk på å stryke med. I mai i år fikk jeg det igjen, men slapp operasjon, drakk noe som "åpnet" det, og kunne reise hjem etter 2-3 dager. En mannlig sykepleier sa til meg: Ikke drøy så lenge med å komme hit neste gang! Neste gang?? Hva da neste gang, sa jeg, men da bare smilte han og gikk. Nå er jeg stygt redd for at "neste gang" er underveis, har noen rare "stikninger" og smerter samme sted som sist. Og det var slik det begynte da også. Spørsmålet er: Er det NOE som helst jeg kan gjøre for å unngå å få det igjen?????

Kvinne, 48 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det var en litt pussig kommentar du fikk den gangen, men jeg er sikker på at det var i beste mening. Tanken var vel at hvis du kjente igjen symptomene skulle du henvende deg til lege før smertene ble for intense og før du ble veldig dårlig.

Tarmslyng er en tilstand hvor det blir et passasjehinder i tarmen. Dette kan skyldes at noe inni tarmen stenger for eller at det er klem utenfor tarmen på tarmen og at den ikke klarer å slippe innhold igjen. En sammenvoksning i bukhulen kan for eksempel føre til at det blir et trangt parti. Andre årsaker kan være mer alvorlige sykdommer som svulster, det kan skyldes kraftig forstoppelse, inneklemt brokk eller en rotasjon av tarmen.

For å svare på spørsmålet ditt; Hvis du har en tyarmslyng under oppseiling er det ingenting du selv kan gjøre for å forhindre dette, annet enn å kontakte lege eller legevakt.

Sist fikk du en tarmpassasje- en undersøkelse hvor du drikker et kontrastmiddel som vises på røntgenbilder. Noen ganger får dette tarmen til å bevege seg videre.

Andre ganger er det nødvendig med operasjon.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn