Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Høyre flanke smerter

Spørsmål

Hei Jeg har smerter i høyre flanke like under ribbeins kanten, smertene blir kraftig forverret når jeg ligger på høyre side. Smerten øker ved inntak av fet mat, fettløselighet vitaminer som D og E, og alkohol. Får også streke smerter hvis jeg holder urin lenge. Disse er kraftigst på venstre side. Urin kan til tider være mørkere. Smerten på høyre er kraftigst rett i siden og rett under ribbens kanten. På venstra side sidder den mer bak på ryggen. Har fått kløe, mest på hender og føtter. Har også varierende hodepine og til tider svimmel. Er hele tiden sliten/utmattet, og har lite energi, samt lett sykdoms følelse. Har gradvis blitt dårligere og mindre tolerant for fett. Når jeg spiser fet mat blir jeg helt slått ut med sterke smerter i siden og hodepine. Har prøvd voltarol krem og voltaren piller uten bedring.

Mann 42
Svar

Hei,


Dette kan skyldes flere ting, men siden dette blir verre ved inntak av fet mat, og hvis du hadde en episode hvor du ble gul, kan dette være gallestener som den gangen blokkerte gallegangen og ga deg midlertidig gulsott. 

Jeg ville snakket med fastlegen din om dette og vurdere en ultralyd av galleblæren din først for å se om du har stener og trenger henvisning til kirurg. 


Mvh,


Nina C Bryhn, MD