Homeopati og spiseforstyrrelser

Spørsmål

Min datter (25 år) ,bosatt utenfor Norge, har hatt spiseforstyrrelser i ca. 3 år (fra 16-19). Nå har hun store smerter i magen når hun spiser. Har nettopp vært hos homeopat som har stilt diagnosen problemer med pancreas. Kan bukspyttkjertelbetennelse være forårsaket av spiseforstyrrelsene. Hun har lenge hatt mye halsbrann og smerter når hun spiste , men har bare sagt til seg selv at dette må hun tåle, det er sikkert ikke så farlig. Men nå ble smertene som stikk bakover i ryggen og hun ble redd. Er homeopatiske dietter og medisner god nok behandling, bør hun ikke ta kontakt med en lege også? Hun er veldig slapp etter en uke med bare kokte grønnsaker. Hilsen bekymret mor .

Kvinne, 50 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dette er vanskelig å svare på! Det er mange som bruker homeopatisk medisin som behandling for forskjellige lidelser og plager, og som hevder å ha god effekt av dette. Mitt svar til deg må basere seg på min skolemedisinske utdannelse og naturvitenskapelige forståelse.

Jeg tror ikke at homeopaten kan diagnostisere en bukspyttkjertelbetennelse eller behandle denne. Mange vil sikkert være uenig med meg i dette, men det er mitt utgangspunkt.

Spiseforstyrrelse er en alvorlig lidelse som etter min mening bør behandles av kompetente fagfolk. Hvis din datter også har diffuse plager med smerter bør hun utredes for å slå fast årsaken til plagene. Dette synes jeg er nødvendig for å utelukke alvorlige og behandlingstrengende tilstander. Pasienter med spiseforstyrrelser kan også ha bukspyttkjertelbetennelse, men det er ingen nødvendig sammenheng mellom disse tilstandene.

Datteren din er myndig og kan gjøre slik hun vil selv, og slik hun tror er riktig. Som mor har du likevel mulighet til å uttrykke bekymring overfor henne og diskutere med henne om hun også skal oppsøke lege.

Lykke til!