Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hemoroider

Spørsmål

Hei Jeg har slitt med hemorider i nesten et år, da spesielt indre hemorider. De siste månedene har problemene vært i en form for pressende følelse, en slags avføringstrang aktiv følelse, og det ble bare mer og mer intenst. Jeg gikk rundt med den følelsen mer eller mindre hele tiden, og den ble veldig intens når jeg faktisk måtte på på. Det pleide å avta litt etter jeg var på do, men kom fort tilbake igjen. Jeg fikk strikkbehandling for tre uker siden, og der fikk jeg beskjed om at jeg hadde flere indre hemorider, og overflødig slimhinne, og at dette sannsynligvis gav denne pressfølelsen. Det har som sagt gått tre uker nå, og jeg sliter fortsatt veldig. Forrige uke følte jeg egentlig at det begynte å bli litt bedre, men denne uken har pressfølelsen vært intens, selv rett etter jeg har hatt avføring. Det har også føltes ganske ømt. Jeg har kontroll den 30. mars så det er fortsatt en stund til, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dette i mellomtiden. Denne konstante ``avføringstrangen´´ er utrolig ubehagelig og slitsom, og jeg er veldig redd for at den aldri vil forsvinne. Er det noe jeg kan gjøre for å dempe denne følelsen? Og hvis den strikkbehandlingen faktisk fungerte, hvor lang tid vil det gå før jeg merker at denne følelsen vil forsvinne? Og hvis strikkbehandling viser seg å ikke fungere, hva annet kan gjøres da? Jeg vet i alle fall at jeg ikke orker å leve med dette...Jeg var hos legen i går, og hun påpekte hvor viktig det var å holde avføringen myk lang tid etter operasjonen for ikke å få tilbake hemoridene. Jeg har stort sett klart det, men det har jo skjedd noen ganger at den ikke har vært helt myk, men det har ikke vært forstoppelse. Men legen sa at det skulle bare litt til for at hemoridene kommer tilbake. Så etter en slik strikkbehandling må man helst ha helt perfekt avføring i flere måneder etterpå for ikke å få tilbake hemoridene? Og er det krise dersom det skjer en glipp av og til?

Kvinne 21
Svar

HEi! Det skulle blitt bedre etter 3 uker. Men om det fortsatt er indre hemoroider som ikke ble tatt, kan de gi plager. Jeg forstår din fortvilelse. Jeg tenker at du bør vurderes på nytt mtp kiriurgi, Det finnes andre behandlingsmetoder enn strikkbehandling. Lokalbehandling med scheriproct er i mellomtiden den beste løsningen. Forstoppelse forverrer plagene, men det er ikke krise om det skjer noen få ganger. Det er nesten ikke til å unngå. Det er mulig å be om å fremskynde kontrollen, ring og hør om de har en avbestillingstime som du kan ta.