Hemoroider

Spørsmål

Hei, jeg hadde to 0,5-1cm utvendige hemoroider for et par måneder siden. Etter behandling med Sceriproct har de blitt mye bedre og det koagulerte blodet og smertene er borte. Jeg sjekket dem hos lege da de var veldig vonde og jeg ivll forsikre meg om at det ikke var noe mer alvorlig. Men jeg har fremdeles en slags utvendig utposning, som om hemoroiden er der men helt myk og uten smerter. Jeg kan dytte den på plass men de kommer ut igjen etter en stund og særlig etter toalettbesøk. Jeg er redd for at dette vil være permanent, og har lest om endtetarmsfremfall. Er det permanent? Er det noe jeg kan gjøre for å forhindre det ( jeg kjenner til de generelle reglene for å forebygge hemoroider) men vil gjerne vite om det er noe jeg kan gjøre for at disse hudposene/slimhinnene kan trekke seg tilbake? Finnes det kremer eller behandling for dette "etterstadiet"? Kan jeg få en behandling som er mindre dramatisk enn en operasjon? Feks lysbehandling eller injeksjoner? Jeg synes det er veldig sjenerende og vil gjerne bli kvitt det. I tillegg lurer jeg på om Valtrex kan brukes for å forebygge herpes utbrudd og om det er kommet noe ny forskning/behandling for herpes 2? På forhånd mange takk for hjelp

Kvinne 40

Kvinne 40
Svar

Hei! Scheriproct er en lokalbehandling mot hemoroider. Det virker symptomlindrende, men fjerner ikke hemoroidene. Dersom du ønsker det, er kirurgi eneste effektive måte å fjerne de på. Det er et lite inngrep som gjøres i narkose. En marisk, ekstra hudfold er også en mulighet. Det fjernes tilsvarende som hemoroider. Prolaps av endetarm arter seg på helt annen måte og er ikke aktuell problemstilling. fastlegen kan henvise deg til vurdering hos kirurg. Annen behandling vil ikke hjelpe.

Valtrex kan brukes som forebyggende behandling mot herpesutbrudd, spesielt hvis man er hardt rammet. Det kan isåfall foreskrives på blå resept.

Det finnes dessverre ingen nye forskningsresultater som har endret behandlingen ved herpes