Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hemoroider, utposning rundt anus og blod

Spørsmål

Hei, jeg tror jeg har hemoroider. Jeg har en sånn utposning rundt anus, den er mørkblå i fargen. Har hatt dette i 1 års tid ca, ble iallefall først obs på det da. Jeg har ikke noe ubehag angående dette, men jeg har sett litt blod nå og da ved hard avføring. I går derimot, så begynt jeg å blø ganske heftig, etter jeg var på do. Rødt og friskt blod. Er det noe å bekymre seg over? Legger ved bilde, så kan du se at det er noen rifter ved utposningen som sikkert kan til blødningen.

Mann 24
Svar

Hei.

Jeg har sett på bildet du har vedlagt, og det finnes overhodet ingen tvil om at dette er en hemoroide med en par rifter i, og at det er disse som har blødd. Både hemoroider og slike rifter med blødninger er helt ufarlige, og trenger kun å behandles dersom det gir plager. Hemoroider er utposninger på blodårer (vener) i endetarmsåpningen, -en slags åreknuter.

Om du vil gjøre noe med dette, så kan du forsøke reseptfri Scheriproct stikkpiller og salve fra apoteket. Og du må være forsiktig med bruk av toalettpapir, kanskje vurdere å heller dusje etter toalettbesøk. Og bruk kun milde intimsåper. Det er også viktig å unngå forstoppelse og ikke trykke lenge og hardt når du sitter på toalettet.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-