Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hemoroider eller kjønnsvorte ved anus

Spørsmål

Hei. For ca. 3 uker siden fikk jeg ganske plutselig ubehag rundt endetarmen og i løpet av 1-2 dager oppstod det en liten kul rett til siden for anus. Denne var svært ubehagelig i 3-4 dager før smertene nesten forsvant helt. Siden det har det ikke vært noe særlig vondt, bare lett ubehag til tider, men kulen er der fortsatt. Den er ca. 0,5 cm stor (ertestor), rund, ganske hard og jeg kan skyve på den under huden. Når jeg kniper sammen anus forsvinner på en måte kulen. Den er ikke vond å trykke på nå. Den er heller ikke rød og betent, og huden rundt ser helt normal ut. Derfor forstår jeg heller ikke helt at det kan være en abscess, men jeg er bekymret for dette. Har hatt noe lignende for ca. 1 år sidan på motsatt side av anus, som jeg egentlig tenkte var en trombosert hemoroide. Den forsvant etter noen uker. Men denne gangen føler jeg det tar lengre tid, og at kulen heller ikke er mørk blålig/grønnlig slik som sist. Den er mer eller mindre nøytral på farge/hudfarget. Hva kan dette være? Jeg prøver nå Scheriproct i tilfelle det er en trombosert hemoroide, men er litt skeptisk dersom det skulle være abscess. Annen informasjon er at jeg er i helt fin allmenntilstand og har ikke hatt feber. Sliter mye med vekslende obstipasjon og diaré , men er tidl. utredet for inflammatorisk tarmsykdom og dette er utelukket. Er normalvektig og i god form.

Mann 31
Svar

Hei.


Jeg har sett på bildene du har vedlagt, og det mest sannsynlige er at dette er restene etter en hemoroide, evt en mariske (hudfold). Når jeg sier restene, så er det fordi jeg er enig med deg at den ikke er blåfiolett, slik hemoroider vanligvis er. 

En alternativ forklaring kan være en kjønnsvorte. Det skyldes virus, og behandling med lokalbehandling av et etsende middel. Jeg synes ikke det ser ut som noen typisk kjønnsvorte, for de har vanligvis en mer blomkålaktig overflate, men utelukkes kan det ikke. En abscess / byll kan utelukkes, da det vil gi smerter, varme, rødhet, hevelse. 

Jeg synes alt i alt at du derfor kan se dette an og fortsette med Scheriproct, og forsvinner det ikke, lar du fastlegen ta en titt på dette for å se om det kan være en kjønnsvorte.

Det at det oppstod i form av et plutselig ubehag, taler sterkt for at du har hatt en trombosert hemoroide, hvor der nå kun er igjen en hudfold fordi blodet inni hemoroiden har blitt absorbert av kroppen.

Lykke til og ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-