Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hemoroide

Spørsmål

Jeg er en mann som fikk en hemoride grad 3 etter sexlek i analen. Har hatt den litt over en uke nå. Kan dytte den inn men kommer da rett ut igjen. Har begynt på Scheriproct salve, og er noe mindre nå enn for en uke siden. Kommer den til å forsvinne/gå inn av seg selv snart? Bør jeg benytte meg av andre medisiner i tillegg? Stikkpiller? Og bør man unngå f.eks sykling for å ikke irritere den?

Mann 39
Svar

Hei! Det er positivt at du merker en bedring. Det vil kunne ta tid før hemoroiden trekker seg helt tilbake. I enkelte tilfeller er det ikke tilstrekkelig med Scheriproct og kirurgi er nødvendig. Dette er et lite inngrep. Dersom dette har oppstått kun etter en episode med sexleketøy, vil jeg tro at det er større sannsynligvhet for at dette blir helt bra. Kombiner gjerne med Scheriproct stikkpiller. Du må forvente en 2-4 uker før hemoroiden har trukket seg helt tilbake. Unngå forstoppelse da det vil kunne forverre plagen igjen. Primært kosthold med rikelig fiber og fysisk aktivitet. Jeg ønsker deg god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-