Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Helicobacterbakterie i magen og betennelse i spiserør og tolvfingertarm

Spørsmål

Hei. Har siden i sommer gått med plager trykk og press i magen, ubehag oppover i brystet å opp i halsen. Uvel i halsen og vanskelig å svelge. Ikke mat, men generelt. Ingen matlyst. Gått ned mange kilo. Fikk påvist spiserørbetennelse og betennelse i tolvfingertarmen 25. august. Økte da til 80 mg Nexium. For to uker siden ble det påvist helicobacterbakterie på blodprøve. Gått på to typer antibiotika i 10 dager, og er ferdig til torsdag. Har nå byttet til Somac 80 mg og bruker dette. Det er nå en uke siden jeg var ferdig med kuren, og det har ikke blitt noe bedre. Hvor lang tid kan det ta før en merker bedring? Er veldig plaget av dette nå.

Mann 46
Svar

Hei.

Det vanlige er at man blir gradvis bedre, og det er individuelt hvor lang tid det tar. Det skulle være enhver grunn til å tenke at behandlingen du har fått og får, ville hjelpe deg. Hvis ikke det skjer, så må du ta kontakt med fastlegen for fornyede vurderinger og undersøkelser. Det er ikke alltid at antibiotikakuren mot helicobacterbakterien virker i første runde, og derfor trenger noen flere omganger med slik antibiotika. Jeg sier ikke at det er aktuelt for ditt vedkommende, men det skjer av og til, og er noe som fastlegen din skal vurdere når du går tilbake igjen, om ikke du blir god av dette.

Du kan godt forsøke en annen syrereduserende medisin i tillegg til Somac, f.eks. den reseptfrie Pepcid. Det hender at det å legge til denne, kan ha en god effekt, så forsøk gjerne det.

God bedring.