Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Har mellomgulvsbrokk, nå fått økte smerter

Spørsmål

Jeg har mellomgulvsbrokk og ibs. Jeg har i den siste tiden hatt ubehag smerter øverst i magen. Legen sier det kan være mellomgulvsbrokken som har flyttet på seg. Da lurer jeg på om det kan være at hard intervalltrening har gjort dette. Jeg kjente en smerte etter en slik trening. Den varte i en uke før den gikk over. Men nå sist kom smerten etter en uke med ferie. Jeg har spist mye jeg ikke tåler i ferien og trent mye. Nå er formen veldig dårlig. Det gjør vondt når jeg går og når jeg ligger. Jeg er trøtt og slapp. Formen har bare blitt dårligere til tross for at jeg har spist sundt og beveget meg i flere dager. Magen er også veldig oppblåst og til og med ansiktet er hovent. Jeg har tatt crp og urinprøve som var fin. Muligens litt høy blodprosent sa legen. Flere prøver skal tas over helgen. Men jeg lurer litt på hva som har fått brokken til å bevege på seg. Og om det kan kanskje være noe annet. Jeg har aldri hatt den slik tidligere. Jeg tar somac av medisiner hver dag.

Kvinne 42
Svar

Hei.


Jeg skjønner ikke helt hva legen din har ment med å si at "mellomgulvsbrokket har flyttet på seg", det er en formulering jeg ikke skjønner. Jeg tenker derfor at du med fordel kan spørre legen om hva det betyr. Kan han/hun ha ment at det har forverret seg?

Jeg tror nok ihvertfall at det ikke er din harde intervalltrening som er årsaken til dine økte mageplager nå, for det går ikke an.

Du bruker den syredempende medisinen Somac. Kanskje det kan være en ide å bruke en annen syredempende medisin i tillegg i en periode, f.eks. Pepcid (reseptfri) for å se om det lindrer. Det ville jeg ha gjort, om jeg var deg. Hvis ikke det hjelper, bør du nok heller etterhvert oppsøke legen din igjen for videre undersøkelser. Men det er mye som går over av seg selv, inklusiv magesmerter, så det er nok lurt å se dette an noe, og så kan du heller gå til lege om ikke det blir verre. Ditt  konkrete spørsmål om "hva det er som har fått brokket til å bevege seg" kan jeg dessverre ikke svare deg på, da jeg som sagt ikke forstår at et brokk kan "bevege" på seg. Håper at svaret kan være til nytte, og ønsker deg god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-