Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Har kanskje svelget en glassbit, kan det skade noe innvendig?

Spørsmål

Hei! Jeg er redd jeg kan ha svelget en glassbit uten å ha merket det. Samboeren merket når vi spiste middag at han fikk en glassbit i maten på litt over 1 cm. Vi fant etter det to mindre glassbiter i maten hans. Vi vet ikke hvordan disse bitene har havnet i maten. Men jeg er redd jeg kan ha svelget en bit uten å ha merket det, siden jeg hadde spist en del av min mat før han fikk en bit i munnen. Det jeg er redd for er om denne biten kan legge seg et sted i spiserøret eller magen og gjøre skader som jeg ikke får noen symptomer på. Altså om den kan gjøre alvorlige skader uten at jeg merker noe. Jeg merket som sagt ingenting når jeg spiste, men tenker det kanskje kan ha blandet seg inn i pastaen eller soppen, og at jeg derfor ikke kan ha merket det.

Kvinne
Svar

Hei.


Om du har fått i deg en glassbit, vil den i tilnærmet alle tilfeller komme ut igjen med avføringen uten at du merker det, og ikke gjøre noe skade underveis. Fremfor alt så kan det ikke skje, det du lurer på om det kan forårsake skader du ikke merker. Det er ikke mulig. Du kan eller skal heller ikke foreta deg noe her, og ikke trenger du å tenke på det heller.

Helt teoretisk sett vil en glassbit kunne gjøre skade på slimhinner i mage eller tarm, men det vil du isåfall merke. Men som sagt går det tilnærmet alltid aldeles bra. Det finnes til og med mennesker som faktisk spiser glass, tildels mye, som et "stunt" i underholdningsøyemed osv. Det er selvfølgelig sterkt å fraråde, men selv det ser ut til å gå bra for de som holder på med slikt.

Det vil gå cirka et døgn før du evt svelget glassbiten, til den kommer ut via avføringen. Så hvis det er mer enn et døgn siden du evt svelget den, er det hele historie og du trenger ikke å tenke mer på det.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-