Gulaktig avføring

Spørsmål

Hei. For rett over to uker siden sprang jeg halvmaraton. Tok meg helt ut og var skikkelig dårlig etterpå. Påfølgende uke hadde jeg diare og følte aldri jeg ble «tom.» Det kom snikende en sånn småkvalm følelse etter hvert også og den varte til for to dager siden. Ikke diare lenger, men avføringen er lys gul og annerledes enn før. Hatt matlyst gele tiden og fin form ellers. Sover veldig lite pga en ett-åring i hus. Bør jeg bli undersøkt av lege? Har vært mye styr med magen etter jeg fikk siste gutten, men de har tatt mye prøver og alle er fine - har da fått påvist HPV virus. Leser om kreft i endetarmen (har slitt med en hemoridelignende sak etter fødsel, innvendig.), og leser om broblemer med bukspyttkjertel og galle i forhold til dette med avføringen - og begynner å bli litt redd.. Synes samtidig det er flaut å gå til fastlegen med...

Kvinne 39

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du har hatt endel mageproblemer etter at du fikk din sønn for et år siden, forteller du, men ikke hva dette har vært. Ihvertfall har du fått foretatt diverse undersøkelser for magen, forstår jeg, men disse har ikke vist tegn til sykdom i magen.

Nå har du i to uker hatt diare og kvalme, men dette forsvant for to dager siden. Såvidt jeg forstår, så er dine symptomer nå kun den lysegule avføringen. Det i seg selv er ikke nødvendigvis noe sykdomstegn, men viktigst av alt er følgende:

Din diare og kvalme er borte. Da høres det ut som om du er på bedringens vei, uansett hva dette har vært. Og når bedring har begynt å inntreffe, så vil oftest bedring fortsette. Jeg blir derfor ikke bekymret for at dette skulle skyldes noen alvorlig eller kronisk sykdom. 

Jeg synes ihvertfall at du pga at du har begynt å bli bedre, trygt kan se an dette noe videre.

En kan jo kanskje gjette i retning av et magevirus e.l., det ville vært typisk for kvalme og diare, som er der en periode for så å forsvinne igjen. Du kan forsøke litt probiotika, som f.eks. Biola o.l., for å se om det hjelper ytterligere.

Ut fra det du forteller her, tror jeg det er meget sannsynlig at magen blir helt bra igjen, og da trenger du ikke å oppsøke lege i det hele tatt for dette. Skulle det imidlertid vedvare etter at du har sett det an noen dager eller en ukes tid videre, så kan du vurdere et legebesøk.

God bedring og ha det bra.



Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn