Gravid med syk samboer

Spørsmål

Jeg er gravid i uke 22, og samboeren min har fått matforgiftning med oppkast og feber etter utenlandsopphold. Er det farlig for fosteret om jeg kommer i kontakt med smitte fra ham? Hva kan jeg evt. gjøre for å unngå problemer i forbindelse med dette?

Kvinne, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er ikke farlig for fosteret selv om mannen din har matforgiftning eller evt bakteriell tarminfeksjon. Imidlertid bør du likevel unngå å bli syk selv, fordi det er selvfølgelig ikke noe du ønsker å bli, og er du langvarig dårlig med oppkast og diare kan det selvsagt påvirke barnets vekst.

Håndvask og egne håndklær til mannen din er viktig, likeledes god hygiene når dere håndterer mat. Har dere to toaletter kan du jo la ham bruke det ene, slik at smitteveiene blir innsnevret så mye som mulig.

Han bør bli ganske frisk i løpet av 7-10 dager, hvis ikke bør han kontakte lege for vurdering av en bakteriell tarminfeksjon som feks salmonella.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn