Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fortsatt blindtarmsbetennelse?

Spørsmål

Hei!
Ble for to uker siden innlagt med blindtarmbetennelse på sykehus. Det ble ikke utført operasjon, til dels for min egen store frykt for narkose (får for meg at jeg våkner under operasjon, ikke våkner etter, eller at det gir meg store ubehag i etterkant fordi jeg er under utredning for ME/diffus sykdom) og dels fordi operasjonen ble utsatt to ganger grunnet akutte operasjoner som måtte utføres. Jeg fikk derfor intravenøs antibiotika i tre-fire dager, og så ble jeg sendt hjem med en fem dagers antibiotika kur (Flagyl og en annen type). Jeg har egentlig ikke vondt lengre, og blodprøvene (crp og hvite blodlegemer) er fine. Men magen er fremdeles "uggen". Det romler og er en del "luftsmerter", og på høyre side er det liksom "stramt" eller utspilt. Det kan ikke sammenlignes med det jeg ble innlagt for. Har heller ingen feber nå, og avføringen er omtrent normal, kanskje noe bløt. Men er nervøs for at jeg fortsatt har blindtarmsbetennelse, selv om en sjekk i etterkant hos en lege konfiormerte at den ikke lenger var fare for å sprekke. Han trykket på magen og det var ikke spes ømt, og tok disse blodprøvene.
Kan det være antibiotikaen som gjør at jeg er litt små-øm og utspilt fremdeles? Hva råd har du?

Svar

Hei! Ja det er mest sannsynlig antibiotikaen som gir de symptomene. Luft og rumling i magen er typisk for antibiotikabehandling. Diare eller forstoppelse kan også forekomme. Grunnen til dette er at antibiotikaen dreper normalfloraen slik at det blir ubalanse i tarmsystemet. Biola, idoform er forslag som kan være til hjelp. Det høres absolutt ikke ut som det er blindtarmsbetennelsen som er problemet nå. Legen som undersøkte deg i etterkant fant en bløt mage og det er et godt tegn

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-