Forstoppet

Spørsmål

Hei. Jeg er en 30 år gammel dame som for ca 8 måneder siden plutselig fikk problemer med forstoppelse. Jeg gikk sjeldnere og sjeldnere på do. Og nå de siste 3 måneder har det vært full stopp. Før du begynner å gi med tips som, mer fiber, mer vann, mer mosjon osv. Kan jeg bare si det nå at jeg har prøvd alt. Jeg er aktiv, løper 3-4 ganger i uka. Spiser havregryn til frokost hver eneste dag, salad til lunsj og middag bestående av enten fisk eller kylling med grønnsaker til. Altså har jeg et ganske sunt kosthold. Normal vekt. Uansett hva jeg spiser nå, blir jeg forstoppet. Fiber er verst. Jeg har nesten gitt opp å spise nå og likevel kan jeg både se og føle at jeg legger på meg. Jeg har prøvd svisker uten hell. Før kunne jeg ta en dose avføringsmiddel.fks pursennid eller senna tabletter som jeg har fått tak i på apoteket her i Asia. Nå må jeg ta minst 3 på en gang for å få noe effekt. Og likevel kommer det hard avføring. Jeg har begynt å oppdage blod.men dette kan være hemoroider pga av trykket. Har også prøvd magnesium, men forstatt forstoppet. Dro til en lege (bor i Asia) det ble tatt ultralyd og mr av hele tarmsystemet, alt så normalt ut. Blodprøver viser kun lav vitamin D. 20 var tallet. Problemet startet like etter en periode med antibiotika bruk mot urinveisinfeksjon, lungebetennelse og matforgiftet etter en tur i Nepal. Jeg tok probiotika tilskudd i tro om at tarm floraen var forstyrret. Gikk gjennom 3 forskjellige flasker av dette, det hjalp ikke. Mitt spm er, hva i all verden kan dette være? I dag oppdaget jeg min venstre tommel var helt gul, nesten orange. Har dette noe sammenheng? Jeg kan også informere om at jeg har helt siden disse plagene startet hatt ofte vondt på venstre side av ryggen. Like over hoftebenet. Disse plagene kommer og går, men er verst om morgen og når det har gått veldig lenge siden jeg fikk tømt meg. Ultralyd viste ingenting. Kan dette være kreft? og ville ikke det syntes på ultralyd eller mr i såfall?

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Med din alder og symptomer er kreft i tarmen veldig lite sannsynlig. Sannsynligvis har dette startet etter antibiotikabruk, men jeg er helt enig med deg at det bør utredes videre. Det kan være andre årsaker til forstoppelsen. Koloskopi er i første omgang nødvendig. MR og ultralyd gir ikke svar på alt, og kan ikke utelukke tarmkreft. Du har prøvd avføringsprodukter som stimulerer tarmens peristaltikk. Har du prøvd laktulose eller andre preparater som er vannbindende? Det kan ha en effekt. Videre regner jeg med at legen har testet stoffskiftet. Lavt stoffskifte kan gi forstoppelse. Frem til koloskopi ville jeg altså prøvd laktulose. Det finnes helt sikkert tilsvarende produkter der du er. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-