Flekker på leveren

Spørsmål

Under en ultralydundersøkelse i forbindelse med en blindtarmbetennelse fannt det flekker på levera mi. Blodprøvene var normale. Jeg har tatt CT og MR undersøkelser uten at de finner ut hva det er. Jeg venter nå på svar fra den siste MR-undersøkelsen. Jeg er veldig nervøs for hva dette kan være og føler at legene gir meg "overfladiske" svar. (det er et halvt år siden de oppdaget det)
Kan du være så snill å fortelle meg litt om hva dette kan være? Det plager nattesøvnen min.

Kvinne, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er mange forklaringer på at det dukker opp forandringer i vevet i leveren. Slike flekker som du beskriver kan være cyster (godartede vannansamlinger), "åreknuter" (ufarlige blodårenøster, gjerne kalt hemangiomer), det kan være nydannelser av levervev i knuter (fokal hyperplasi, dette er som regel også godartet). Dessuten finnes det godartede leversvulster, men også ondartede leversvulster og spredning fra andre krefttyper.

Det er selvfølgelig det siste du er bekymret for. Som regel er det lett å gjenkjenne svulster, både på ultralyd, CT og MR. Når det har gått så lang tid uten at det er tatt vevsprøve av flekkene, vitner det om at mistanken om kreft må være relativt liten.

Du kan godt be legen din om å få en klar uttalelse på hva dette representerer, du har krav på informasjon. Hvis legene ikke vet hva det er, bør de si det, og også gi deg en sannsynlighetsvurdering for om dette er ondartet eller ikke.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-