Fjerne hemorider

Spørsmål

Har fødselshemorider. Har hørt at de kan fjernes ved brenning eller strikk!? Klarer ikke å finne lege som kan utføre noen av disse.Kan dere hjelpe med navn, tf.nr til egnet lege/klinikk.?

Kvinne, 45 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er riktig at hemorider kan fjernes, og strikkbehandling er en metode. Da settes det en gummistrikk rundt "roten" av hemoriden, slik at blodtilførselen stanses og hemoriden dør. Slik behandling gjøres av kirurg, og fastlegen din kan henvise deg til nærmeste kirurgiske poliklinikk.

Imidlertid er slik behandling ikke like høyt prioritert overalt, og det kan være ventetider ved sykehusenes poliklinikker. Hvis ventetiden er for lang for deg kan du helt sikkert få utført inngrepet på en privat klinikk, men da koster det litt mer.

Fastlegen din skal ha oversikt over hvilke tilbud som finne i nærområdet.

Du må også være oppmerksom på at det er forskjell på hemorider, og ikke alle egner seg for strikkbehandling. Enkelte akutte hemorider skal bare skjære hull på, og dette kan som regel allmennlegen gjøre.

www.sykehusvalg.net/
På denne linken kan du slå opp ventetid i de forskjellige helseregionene. Merk av din helseregion, Generell Kirurgi og Hemorider, så får du opp ventetider ved ditt nærmeste sykehus.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn