Får akutt trang til avføring når jeg holder taler m.m., kan jeg ta en Imodium?

Spørsmål

Opptreden, taler osv. er en viktig del av mitt arbeid og jeg frykter alltid at jeg må avbryte for å gå på toalettet. Jeg prøver naturligvis alltid å tømme meg før jeg skal opptre, men det kan likevel skje at jeg må avbryte for å gjøre mitt fornødne. Kan jeg ta et par immodium på forhånd på tom mage eller f.eks. microlax - eller finnes det andre medisiner eller løsninger på problemet?

Mann 60

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


At mage-tarmfunksjon påvirkes i betydelig grad av psykologiske forhold, f.eks. stress og prestasjonsangst, er velkjent og almenmenneskelig, og her høres det ut som om du kanske i litt større grad enn vanlig er plaget av dette. 

Det er ingenting i veien for å teste ut Imodium før slike sammenhenger. Når en bruker dette mot diare, er doseringen to tabletter med en gang, og deretter en etter hver løse avføring, max 8 pr døgn, inntil diareen er stanset. Hvor mye og hvordan du skal dosere dette, er imidlertid ikke greit å vite, så løsningen blir nok å forsøke seg frem, ved å starte med lavest mulig doser, dvs en eller to tabletter noen timer før opptreden.


Microlax er jo et avføringsmiddel, så det høres ikke så logisk ut for meg. Kanskje du mente å få tømt deg skikkelig før du skal ha presentasjoner, slik at der ikke er mer igjen i tarmen? Jeg er mer tvilende til den løsningen, for det vil alltid være mere tarminnhold lenger oppe, som kan presses nedover når stresset inntreffer, men skal aldri være aldri. Det er forsvidt greit nok å forsøke, siden sporadisk bruk av dette ikke kan medføre noen fare eller bivirkninger.


Håper du finner gode løsninger, og som sagt er begge deler trygge ting å forsøke. Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Simen Brynildsen
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-