Er det tegn på kreft?

Spørsmål

hei. jeg er en jente på 28 år som tilfeldigvis kom over et spørsmål med svar ang. endetarmskreft. og jeg føler jeg har noen av symptomene du beskriver: for ett år siden fødte jeg et barn. jeg sydde flere sting etter fødselen men hovedsaklig i vagina. et par måneder etter fødselen begynte jeg å være hyppig kvalm, litt mageknip, mye luft i magen.dette bedret seg etter at menstruasjonen kom tilbake men jeg har hatt kløe i baken, og regnet det som hemorider. også blod ved enkelte tilfeller(lite). og avogtil smerter, på linje med dem man har i forbindelse med menstruasjonen. avogtil har jeg hatt vondt i forbindelse med avføring, dersom det f.eks er mye. og avogtil er den litt slimete(!). Jeg har også hyppig avføring (ikke diare). er dette klare tegn, eller kan det også skyldes andre ting?
mvh, redd ung mor.

Kvinne, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det som er skummelt med kreft er at symptomene kan være svært uspesifikke og likne veldig på andre plager som er helt ufarlige. Men man kan også snu det andre veien; mange "vanlige plager" er slett ikke uttrykk for kreft, men for variasjoner i kroppens funksjon og harmløse, mindre plager.

Symptomene som jeg i mitt svar beskrev for en annen bruker her (se linken), er symptomer som kan være uttrykk for kreft men som like gjerne kan være helt harmløse plager.

Hvordan kan man da få mistanke om at det er mer alvorlige tilstander?
Endringer i avføringsmønsteret som holder seg over lengre tid er et tegn man må være obs på. Om du innimellom har løs eller fast mage evt endret avføringskonsistens er ikke så skummelt osm hvis plagene holder seg over uker og måneder. Andre allmennsymptomer som slitenhet, vektnedgang og redusert matlyst kan også være faretegn. Blod i avføringen som ikke kan knyttes til andre plager; feks hemorrhoider, skal som jeg skrev også utredes nøye.

Det høres ut som om smertene dine varierer en del. Du er også yngre enn risikogruppen for tarmkreft, selv om det er mulig å få slik kreft også i yngre alder.

Alt i alt synes jeg mistanken om at du har kreft er relativt liten. Men det kan jeg selvsagt ikke si 100% over internett. Hvis du har vedvarende plager eller er bekymret skal du ta dte opp med legen din.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn