Endret avføring

Spørsmål

Sønnen min på snart 2 år har i tre dager hatt beige/ lysebrun avføring. Konsistensen er kremete og seig. Dessuten er det mye matrester i avføringen og den lukter helt forferdelig. Han promper også veldig mye i løpet av dagen. Før dette hadde han ca 3 dager med grønn avføring, men denne var normal i konsistensen. Han har mindre matlyst enn han pleier, men drikker melk og juice. Han har ikke feber. Allmennetilstanden er ok. Han er ikke like fornøyd som han pleier å være, men kan leke litt på egenhånd. Virker mer trøtt og sliten enn vanlig. Han har ingen allergier som vi vet om. Av sykdommer har han hatt blodforgiftning (3mnd alder) og nyrebekkenbetennelse (6mnd alder). Han har vært mye forkjølet og dårlig denne vinteren. Hadde en intens runde for ca 2 uker siden der han hadde flere dager med 40 i feber (virus). Dette gikk over av seg selv og han ble normal igjen etter det. Kan nevne at han i tillegg til de rare avføringen har begynt å hoste/snørre/nyse.

Er dette noe jeg bør bekymre meg for? Bør jeg ta han med til lege, eller kan jeg se det an? Hvor mange dager kan slik avføring vare før det blir farlig? Er det noen symptomer jeg bør være obs på?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Fargen på avføringen ville jeg ikke bekymret meg så mye over. Hyppige diareer derimot over flere dager kan gi dehydrering (væsketap) . Det kan kreve sykehusinnleggelse dersom almenntilstanden blir dårlig og man ikke får i barnet drikke. Du sier at almenntilstanden er god. Det er et godt tegn. Det kan godt tenkes at avføringsendringene har sammenheng med begynnende hoste. Forkjølelse hos barn gir ofte mageproblemer. Slik du beskriver ungen ville jeg ikke vært bekymret for han, men dette kan ikke erstatte en legeundersøkelse og klinisk vurdering av barnet. Om du føler deg bekymret, skal du be om en vurdering av fastlegen. Det er i den anledning også mulig å ta hurtigtester for infeksjoner mm. Om almenntilstanden endrer seg slik at han blir slapp og ikke vil ha noe å drikke, dårligere kontakt mm bør du absolutt kontakte lege.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-