Diare og abscess

Spørsmål

Jeg har hatt diare en stund, og har fått påvist en abdominal abscess på venstre side, høyt oppe...hva innebærer dette egentlig...hva er det og hvorfor...hvordan behandles det?

Kvinne, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

En abscess er et hulrom som er fylt av puss eller verk. Som regel oppstår slike forandringer i magen etter operative inngrep. Noen bakterier kan bli liggende igjen i buken, og når kirurgen syr igjen såret får bakteriene fred og ro til å formere seg og ødelegge vevet rundt. En slik abscess må tømmes ut for at du skal bli frisk. Dette kan gjøres via en operasjon, men det er vanligere og vanligere at det legges inn et lite plastdren (slange) fra hulrommet til huden og at pusset kan tømmes ut på denne måten. Som regel gjøres en slik prosedyre på røntgenavdelingen ved hjelp av ultralyd.

En infeksjon i magen kan også lage abscess, for eksempel en betennelse i blindtarmen, en betennelse i utposninger på tykktarmen eller infeksjon som kommer med blodet andre steder fra. Uansett må du behandles for dette, og det regner jeg med at legene som har funnet abscessen informerer deg om.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn