Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Det ser ut som en blod-blå fersken i endetarmsåpningen etter toalettbesøk.

Spørsmål

Hei! Fant ikke noen proktolog her inne så jeg spør deg. Noe rart har skjedd med rompehullet mitt. Etter jeg har vært på do ser det ut som en blod-blå fersken! To store, glatte halvdeler som har svellet opp og stikker ut mellom skinkene. Litt historikk. Små indre hemorider og blod i avføring som ble undersøkt, gikk over, var symptomfri i et par år. Så en kraftig og akutt hemoroide for et par-tre måneder siden. Behandlet med kortisonkrem. Ble bra, men så begynte problemene. Jeg fikk en del vondt der nede. I tillegg var jeg ganske tørr og sår, så jeg smurte på litt kokosolje hver kveld... Ikke så lurt kanskje, for det var da dette nye rare rompehullet begynte å gjøre seg gjeldene. Gikk til Alleris, han fant en fissur (forårsaket av kortisonen antagelig), men kunne ikke se noe annet galt da (man ser det kun når jeg nettopp har vært på do). Gikk på nitroglyserinkrem, ble bra etter et par-tre uker. Har googlet litt og lurt på om det kan være rektal-prolaps, men får det ikke helt til å stemme. Hemoroideprolaps? Eller kan det ha vært noe med den oljen?

Mann 45
Svar

Hei.


Dette ville vært veldig enkelt å svare på, om jeg hadde sett det du her beskriver, og vesentlig mer usikkert å uttale seg om uten å se det. Vi har mulighet til å vedlegge bilder her på Lommelegen, i tilfelle du ønsker det ved en senere anledning.

Jeg tenker at det du beskriver, enten er store hemoroider, eller evt rektalprolaps, og ser ikke for meg andre enn disse to alternativene. Uansett høres dette  ut som noe som er såpass  uttalt at du bør gå til fastlegen din med dette, både for å få stilt korrekt diagnose, og for å få eventuell nødvendig behandling. Jeg har dessverre ikke noen mulighet til å stille noen eksakt diagnose på deg bare via ord og uten undersøkelse, som du sikkert forstår. Jeg tror forøvrig ikke at kokosoljen har noe som helst med dette å gjøre. 

Inntil du har vært hos lege, vil jeg foreslå at etter hver gang du har vært på toalettet, går du heller i dusjen enn å bruke papir, da det er mye mer skånsomt for slimhinnene. Da bør du også etter rengjøringen forsøke å dytte inn disse kulene innenfor lukkemuskelen, med en finger evt med litt olje eller vaselin på. Det er bra, om du får det til, for da komprimeres de av lukkemuskelen.

Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-