Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Det kom noe rart ut med avføringen

Spørsmål

Hei. Gutt 23 år her. Vanligvis bruker jeg å bæsje omtrentlig en gang om dagen, har gjort det så lenge jeg kan huske. Rutinen er kl 18:00 hver dag. Hadde littegrann mageknipe siste halvdelen av dagen, og når jeg skulle ta min 18:00-rutine, skjedde det ingenting. Tenkte jeg bare kunne vente litt til senere, så kl 01:30 gikk jeg på do igjen. Kjentes ut som jeg skulle få ut litt, men det som kom ut skremte meg. Aldri sett det før, aldri opplevd noe slikt eller hørt om det. Det kom en liten hvit blobb, geleaktig, slimaktig, med en brun tråd inni og rundt.. Jeg tok den opp for å se hva det var, men slimet gikk i oppløsning. Var utrolig klisjete, sterk hvitfarge og lite gjennomsiktig. Men det som var mest skummelt var det som nesten kunne se ut som en miniatyr tarm, en svinetarm av slag, litt merkelig på fargen. Om ikke det så kanskje en orm av noe slag? Jeg har nesten aldri vært plaget med avføringen min, men dagen før hadde jeg min første akutte diarebombe. Har ikke hatt en slik på masse år. Så diare dagen før, tømte kroppen 110%. Så det som virket som forstoppelse da jeg ikke fikk gjennomgå min daglige bæsjerutine. Men så kommer dette merkelige greiene ut etter en lang økt med hard pressing. Burde informere om at det luktet absolutt ingenting, ikke noe som helst. Ingen blod eller noenting annet var det heller. Burde jeg være redd? Kan dette skje? Er det normalt, går det over? Jeg håper så inderlig at du kan komme med en logisk forklaring, som bare avverger all skrekken jeg opplever.

Mann 23
Svar

Hei.


Ut fra din beskrivelse her samt bildet du har vedlagt, er det dessverre ikke mulig å fortelle deg hva dette har vært. Det gir ingen umiddelbar mistanke om sykdom, ihvertfall. Og spesielt hvis alt er greit nå i ettertid og det ikke skjer igjen, så er det nok kanskje riktigst å legge dette på tilfeldighetenes konto. Kan det ha vært et eller annet halvfordøyd mat av noe slag? Du nevner innvollsorm. Bildet viser ingen innvollsorm, kun noe slim.

Men om du ønsker å utelukke innvollsorm, noe som ikke er helt uvanlig, så er dette lett: Ta med deg et lite glass med litt avføring til legekontoret, så vil dette bli sendt inn til et laboratorium for å se etter egg.

Hvis du etter denne engangsepisoden opplever videre problemer med magen, hvilket jeg gjetter på at du ikke vil gjøre, så bør du oppsøke fastlege for å bli undersøkt.

Ha det bra.