Byller i rompa

Spørsmål

Er plaget av å stadig ha byller eller hovene lymfekjertler på rumpa, mer "mellom" rumpeballene. Det er stadig flere og ikke bare en i slengen. Disse er ømme, blir store og til slutt kommer det en gulaktig guffe ut når de sprekker. Jeg begynte å få disse for ca. et halvt år siden. Hva kan dette være? hvorfor danner det seg slikt på rumpa? ellers er jeg frisk og oppegående, altså ingen andre plager. Bruker til daglig string-truser, kan det ha noe med dette å gjøre? sitter veldig mye rolig på jobben og er heller ikke i trening.

Medisiner: p-piller - shasmin , har brukt tetracilyn for et par år tilbake, til behandling av kviser.

Kvinne, 30 år

Svar

Hei!

Det er plagsomt å ha det slik du beskriver, og om det er stringtrusene som er årsaken er vanskelig å si, men i utgangspunktet tror jeg vel ikke det.

Noen er plaget med dette, og ofte er det gjentatte infeksjoner i byller som gror igjen før alle bakteriene har kommet ut, og hos noen er det ganger i huden mellom byllene og inn til endetarmen og da er det vanskelig å bli kvitt dem.

Du må oppsøke en kirurg som kan undersøke området og vurdere om det er noe som kan gjøres for å hindre at du får flere slike byller.

Lykke til!

(fastlegen din kan henvise deg til en kirurgisk poliklinikk)