Brokkfare?

Spørsmål

Hei, Jeg hadde for 8 uker en operasjon for og flytte en stomi (tynntarm) fra høyre til venstre side. Flyttingen ble gjort pga at det måtte fjernes 10cm med tarm hvor det var et fistel problem og litt betennelse (morbus chron). Før operasjonen hadde jeg hatt stomi i 16 år uten problemer. Jeg er toppidrettsøver og driver med utforsykling. Jeg trener derfor 5-6 ganger i uken på vinteren og sykler stort sett hele sommeren. Etter operasjonen tok jeg det rolig med trening og sykling. Etter 6 uker begynte jeg og sykle til og fra jobb. Nå har det gått 8 uker og jeg har begynt og sykle litt i terrenget igjen. Litt roligere tempo enn vanlig. Om tre uker har jeg blitt invitert til og delta på en konkurranse. Er det greit for meg og delta på denne? Jeg har tatt ultralyd av magen 7 uker etter operasjonen og der hadde musklene grodd sammen igjen uten noen synlige hull eller svakheter. Det jeg tenker mest på er om det er ok med tanke på arrbrokk eller rundt stomien? Ingen smerter eller ubehag nå. Operasjonsårer går langsgående fra navelen og 18cm nedover pluss et lite arr hvor stomien var før. Har ikke hatt brokk tidligere

Mann 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er nå to måneder siden operasjonen og du har trent regelmessig. Det er veldig bra. Det er naturlignok alltid en fare for brokkdannelse i det opprinnelige området Stomien lå, men du er ung og har en god muskelfylde. Jeg tenker at det ikke er noe problem å delta på planlagt konkurranse etter slik operasjon.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-