Blødning fra endetarmen

Spørsmål

Hei! Har det siste året vært veldig plaget med endetarmsåpningen! Det hele begynte med hemorider(som ikke forsvant av sheriproct eller alcos anal salve+stikkpiller), fikk så opperasjonstime på sykehus, men det ble ikke borte fordet!Var der inne 3 ganger for å sette på en såkalt strikk, og siste gangen fikk jeg beskjed at det var vanlig med små hemorider, og at det var sår jeg hadde fått pga at jeg ikke klarte å slappe av som var smertefult! Fikk da en salve(Nitroglyserin) mot dette!Plagene ble borte noen mnd, men nå er de tilbake igjen! Fikk et veldig smertefult sår, så jeg spiser nå linfrø for å bli "bløtere" i magen, og alcos anal for såret... Smertene er borte, og blødningen fra såret er blitt bedre... Men nå tror jeg jeg blør fra et helt annet sted... Hele toalettet er fullt av blod ved avføring, og det er ikke smertefult!!! det er veldig mye blod... fargen er helt frisk(rød), men jeg er litt bekymret... Hva kan det komme av? er det hemoriden som blør? eller har det med kremen(alcos anal) å gjøre??? har brukt kremen i ca 4 uker!Hva kan jeg gjøre for å slutte å blø og ha smerter??? Det er for personlig for meg å dra til lege med dette IGJEN! orker snart ikke mer av dette!!!

Relevante sykdommer/medisiner: alcos anal, sheriproct, nitroglyserinsalve.(har brukt veldig mye antibiotika tidligere pga kronisk strep.hvis det kan påvirke noe der nede)???

Kvinne, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei
Blødning fra endetarmen skyldes i de aller fleste tilfeller hemoroider. Hemoroider i sin tur blir ofte verre ved problemer med treg mage/forstoppelse. Et annet problem som kan oppstå i forbindelse med treg mage er sprekker eller fissurer i endetarmsåpningen. Slike sprekker er ofte veldig plagsomme og smertefulle, men blør vanligvis lite. Alcos anal og Scheriproct brukes til å behandle både hemoroider og sprekker.
For mange blir det en ond sirkel med vegring mot å gå på toalettet fordi man vet at det kommer til å gjøre vondt, noe som også er med på å forsterke problemet med treg mage. Derfor blir det ekstra viktig å spise mat som har høyt innhold av fiber, grønnsaker og grove kornprodukter, og også drikke mye vann og gjerne surmelk. Og å gå på toalettet når man har avføringstrang, ikke holde igjen.

Det er mest sannsynlig en hemoroide som blør hos deg. Det at det er friskt rødt blod viser at blødningen ikke sitter høyt oppe i tarmsystemet. Jeg tror ikke bruken av Alcos anal i seg selv har noe med blødningen å gjøre.
Jeg skjønner at du oplever dette som belastende og personlig, men jeg vil allikevel anbefale deg å ta kontakt med legen din for å få en ny vurdering. Kanskje er det nå kommet til hemoroider som er større og mer tilgjengelig for strikkbehandling.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn