Blødning baktil

Spørsmål

Jeg har de siste to dagene hatt blødning fra endetarmen når jeg har vært på toalettet. Dette er friskt, rødt blod. Blør kun ved toalettbesøk, ikke ellers. Har ingen andre plager/symptomer. Er selvsagt bekymret for at dette kan være endetarmskreft. Bør jeg vente noen dager og se det an før jeg kontakter lege? Hvis blødningen skulle stoppe, bør jeg allikevel kontakte lege, eller kan jeg regne med at det kanskje bare var en rift etc. som da har leget seg selv?

Kvinne, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Slik fersk blødning hos en ung kvinne er neppe kreft. Mer sannsynlige diagnoser er hemoroider eller rift i slimhinnen. Eventuelt kan det være sår hud i baken som gir litt blod på papiret.

Det er selvfølgelig slik at det er greit med alt som er sjekket, men dette er ikke noe du behøver å springe akutt til legen med, spesielt ikke hvis det gir seg av seg selv og du ikke har noen andre symptomer. Forsvinner det og blir borte er det egentlig ingen grunn til å bestille time hos legen i det hele tatt, men kommer det igjen eller gir det seg ikke må du få en vurdering hos legen din.

Hvis du har lav blodprosent eller føler deg slapp eller har hatt endringer i avføringsmønsteret ditt, bør du kontakte lege, men det er ikke nødvendig å ringe akutt til legevakt. Få deg en time i løpet av ca. 14 dager.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn