Blod på dopapiret

Spørsmål

Hei!
Spørsmålet gjelder avføringen til min sønn på snart 5 år.

I et halvt år, muligens lengre, har vår sønn hatt nokså lys avføring, lyse-brun/beige.
Dette har vi ikke brydd oss om før vi for tre uker siden oppdaget mørkt blod i avføringen hans. Avføringen var også hard, noe den ikke pleier å være. Først noen dager senere gikk han på do igjen, og da kom det litt friskt rødt blod på papiret. Legen vi gikk til undersøkte ikke gutten vår, men mente blodet skyldes treg mage og vi fikk Duphalac som han tok en ukes tid. Avføringen er ikke så hard lenger, men fortsatt lys - og vi kan av og til ennå se litt blod på dopapiret ved toalettbesøk.

Bør vi oppsøke lege vedrørende dette på nytt?

hilsen bekymret mor

Kvinne, 39 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Det virker sannsynlig at blødningen kan komme av små rifter i endetarmsåpningen pga forstoppelse, dette er en vanlig affære.

Men jeg synes ikke dette er noe man behøver å spekulere omkring eller gjette på, ikke minst når det gjelder et barn, så mitt råd er at dere tar en tur til legen som da kikker litt på endetarmsåpningen og ser om der er noen smårifter / -sprekker som kan forklare blødningen. Da kan dere jo slå dere til ro, for dette er jo ikke farlig.
Et tilleggsargument for et legebesøk, er at du sier at legen ikke undersøkte gutten da dere var der sist, og det bør jo være gjort.

Fargen på avføringen slik som du beskriver det, er uinteressant.
Alle sjatteringer av brunt er normalt, det eneste som kan være et sykdomstegn er enten svart avføring eller kitthvit avføring.

Lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn