Blod på do

Spørsmål

Dette er litt flaut å si men jeg må gjøre noe med problemet mitt. I en tid nå så har jeg blødd en del fra anus ved do-gåing. Jeg er ikke homofil og har ikke hatt noen gjenstander i anus som kan forårsake rifter ol. Jeg lurer på hva dette kan være. Jeg har noen smerter ved dogåing helt i utkanten av anus. Dette har pågått en god stund nå, opg jeg blør ca. 3-4 g. pr. uke (nesten ved hvert do-besøk). Hva bør jeg gjøre, og hva kan det være?

Mann, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Sannsynligheten er vel stor for at dette er hemorrhoider. Hemorrhoider er utvidede blodårer som poser ut fra analkanalen ved dobesøk/pressing, men kan også debutere som smertefull kuler utenfor analringen, og da er det en liten blodpropp i en slik åre. Sistnevnte kan snittes og da tømmes blodproppen ut, deretter gror såret. Hemorrhoider som blør kommer gjerne fra innenfor analringen og er ikke alltid smertefulle, men det kan bli sårt baktil.

Forandringene kan behandles med avsnøring med strikk (utført av kirurg - ikke prøv selv!), operasjon eller lindrende salver som du får uten resept på apoteket.

Sår/eksem på grunn av fuktighet kan også gi litt blod på papiret, og i sjeldne tilfeller skyldes plagene svulst i endetarmen. På grunn av denne teoretiske muligheten synes jeg du skal la legen din se på dette før du går i gang med hemorrhoidebehandling - og legen kan gi deg tips om hva som er best behandling for dette og.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-