Blod på avføring

Spørsmål

Hei.

Det her er litt sånn rart spørsmål, men jeg skal prøve å formulere det så bra jeg kan. Litt flaut også. Jeg har problemer med blodning som følger med avføring på en måte. Smerten sitter i O-ring. Og den kommer bare når jeg holder på. Og forsvinner når alt er over. Det har skjedd til meg før engang, men da forsvant det fra seg selv i løpet av et par dager. Men nå vil den ikke forsvinne. Og sånn var det i ca 3 uker nå. Jeg lurer på om det finnes noen behandlig, eller noe jeg kunne gjøre, for å gi en bedre sjansen for kroppen min, for å fikse det på en måte. For det blir bedre, men så hver gang jeg må på do, så blir problemet startet på nytt på en måte. Det var det. Håper Dere vet hva jeg mener, og at det finnes noe jeg kan gjøre.

Med vennlig hilsen.

Sebastian.

Relevante sykdommer/medisiner: Nei.

Mann, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Det er mulig at du har hemoroider. Det er små utposninger av blodårene i endetarmsåpningen. Disse kan blø, og spesielt under avføringen kan der komme blod.

Dette kan imidlertid en lege se på et øyeblikk om det er dette du har, og da får du medisiner (stikkpiller og salve) som får deg til å bli kvitt dette.

Jeg kan ikke si noe med sikkerhet om det er dette du har uten å undersøke deg, men det er særdeles vanlig.
Hvis det er dette du har, så er det forøvrig en ufarlig tilstand.
Les mer i vedlagte link.

Men generelt så sier man at blod fra endetarmen er en av de tingene som SKAL undersøkes av lege, fordi det i sjeldne tilfeller kan ligger alvorligere sykdom bak, som f.eks. kreft.
Dette er jo svært mye mindre sannsynlig, spesielt i din alder, men allikevel er dette hovedregelen at slik skal undersøkes av lege.

Det er ABSOLUTT ikke flaut å gå til lege for en slik undersøkelse.
Legen gjør mange slike undersøkelser hver eneste uke hele arbeidsåret gjennom ! Og det tar et par minutter. Så ta deg en tur !

God bedring og lykke til !