Blod i avføringen

Spørsmål

Hei. Har to forskjellige problemstillinger som jeg ønsker å spørre om. 1. Har i lengre tid oppdaget blod (som vist) på avføringen. Har en del magesmerter, er mye oppblåst, kvalm og har kronisk forstoppelse så lenge jeg ikke bruker dupalach. Har fått utført koloskopi i 2014, og endoskopi i år. Endoskopi viser bare bla. dårlig lukkemuskel. Ikke hemorider o.l (er operert for analfistel som barn). Bør jeg bekymre meg for kreft i forhold til symptomene fra magen? Har gått ned 6 kg det siste året, men skal være sagt at jeg stresser over gjennomsnittet mye og har ikke hatt mye matlyst de siste mnd. 2. Har slitt med en del hjertebank, brystsmerter, svimmelhet og nyoppståtte ryggsmerter (øvre del av rygg). Blir utrolig fort sliten når eg anstrenger meg/fysisk aktivitet (blir skjelven, svimmel og kvalm). Bekymrer meg en del for hjerte pga dette. Har tatt EKG (viste kun kort PR-intervall), arbeidsEKG (som viste noe forandringer, uten at jeg helt vet hva det vil si) og ultralyd av hjertet. Ikke noe tegn på noe alvorlig på de testene. Men jeg bekymrer meg fortsatt for hjertet, og for hva de «forandringene» på arbeidsEKG kan være (tette blodårer etc.). Har jeg grunn til å bekymre meg? Er 160 høy, veier 47 kg.

Kvinne 28

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Blod i avføringen kan ha mange årsaker. Hemoroider, sprukket blodårer i tarmveggen pga forstoppelse, betennelsestilstander i tarmveggen og en sjeldent gang tarmkreft. Andre tilstander forekommer også. Bildet viser frisk blod. Du er plaget med kronisk forstoppelse og det er nærliggende å tenke seg at dette henger sammen. Koloskopi i 2014 var normal og jeg antar at dette ble utført pga samme plager og blod. Da er det lite sannsynlig at kreft skulle være årsak. Jeg ville tatt opp med fastlegen om ny koloskopi er aktuelt ut fra evt endringer i det kliniske bildet, men i utgangspunktet skal ikke det være nødvendig. 

Ang problemet med hjertet har du blitt grundig utredet. Hva slags "forandringer" som arbeids EKG ga vet jeg ingenting om, men jeg er sikker på at dersom det viste signifikante forandringer som tilsa at hjertet fikk for lite blodforsyning (tette årer), så ville du med din alder blitt henvist snarlig til angiografi. Med din alder i betrakning er det lite trolig at du skulle ha trange blodårer i hjertet som årsak til symptomene du har. Angst og stress påvirker hjertet gjennom adrenalinpåvirkning og hjertebank, smerter og svimmelhet er svært vanlig. Jeg vurderer det slik at du ikke har noen grunn til å bekymre deg!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-