Blod i avføringen

Spørsmål

Jeg har til tider litt blod i avføringen. Det er ikke så ofte, og det ser ikke ut som det er blod direkte i avføringen, men på papiret når jeg er ferdig. Når det har skjedd kan jeg være litt sår, men kun for en kort periode. Ikke noen spesiell kløing. Har ikke problemer med magen ellers. Regelmessig avføring, bra kosthold og mye trening. Har lest litt på sidene deres om hemorider osv, men det er jo bare en gang i blant dette skjer, så jeg er litt usikker. Benytter ingen medisiner, har aldri hatt noen spesiell sykdom. Takker på forhånd for raskt svar.

Mann, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er ikke normalt å ha blod i avføringen. Men de vanligste årsakene til dette er harmløse, som feks hemorrhoider, rifter i slimhinnen, eksem rundt endetarmsåpningen som gir sår hud.

Ut fra det du skriver tror jeg aller mest på en lokal årsak ved endetarmsåpningen, og har ikke mistanke om at dette skyldes kreft. Imidlertid er det svært enkelt og betryggende å få en kontroll hos legen din, undersøkelse baktil er fort gjort, og er årsaken opplagt behøver du kanskje ikke bekymre deg mer om dette.

Det er bra at du trener, spiser og har avføring regelmessig, det minsker risikoen for hemorrhoider.

Ikke bekymre deg veldig for dette, men ta det opp med legen din slik at du kan få en undersøkelse.