Blod i avføring

Spørsmål

Hei. Skrev også inn til Brynjulf angående samme tema, men har noen oppfølgende spørsmål. Kort referat: slitt med ekstrem helseangst i 3 mnd. Vært redd for svulst på hjernen, hjerneslag (men alt skyldtes bihulebetennelse), redd for kreft i beinet, livmoren og veldig mye annet. Når en ting forsvinner, dukker det opp en ny ting jeg blir redd for. Ikke sjeldent har jeg grått meg i søvn grunnet angst for dødelig sykdom. Jeg har oppsøkt psykolog og håper å bli bedre etter samtaler. Noe jeg jobber med der er at jeg etterhvert skal oppsøke lege mindre. Jeg er mamma til en på 8 mnd, sover lite i løpet av natta. Babyen ammes, så der blir naturlig nok mindre søvn. Har oppdaget at jeg er gravid- nå straks 8 uker. Når jeg var 5-6 uker på vei endret avføringsmønsteret seg. Jeg vet ikke om det kan skyldes min ekstreme angst, at den har slått ut på magen min eller svangerskapet (?) Forrige uke hadde jeg diaré to dager, etter dette er det mer at jeg er løs i magen på morgen, men ikke diaré. Skrev til Brynjulf at jeg mente jeg også hadde sett litt friskt rødt blod i avføring og noe slim. Han mente det trolig skyldtes hemoriden min. Og dette blodet syns jeg fortsatt jeg kan se. Jeg vet jeg har en litt stor hemoride på utsiden (som også er på innsiden noen ganger) etter fødsel. Jeg tok det opp med fastlegen forrige uke også, men ho snakket bare om statistikk, arv og sannsynlighet. Ho mente endringen i avføring kunne skyldes svangerskap og blodet trolig kom fra hemoride.. jeg forklarte om den, men ho sjekket meg ikke. Tok normale blodprøver for 2 uker siden. Spørsmålene nå: 1. Endring i avføringsmønster kan jo være kreft. Samme med friskt blod. Endetarmskreft/tykktarmskreft; er det normalt at det skjer i min alder? Hvor ofte skjer det? 2. Jeg går stadig til leger for nye ting. Hva skal jeg gjøre med dette nye problemet mitt? Skal jeg tørre gå ut fra at det ikke er kreft? Syns det er skummelt. Skal jeg forlange videre undersøkelser? Hva kan plagene mine skyldes?

Kvinne 30

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Tykktarmskreft forekommer svært sjeldent i din alder. Ut fra din beskrivelse og symptomer er kreft i tarmen helt usannsynlig. Hemoroide er vanlig årsak til blødning og spesielt under graviditet. Videre Utredning vil ikke ha noe for seg og du kan ta det med ro at du ikke har tarmkreft. Undersøkelser bidrar til økt angst og forsterker disse plagene. Det er viktig at du aksepterer det fastlegen sa og hemoroider som årsak. Denne aksepten innebærer at du ikke kan være 100% sikker, men det er også en øvelse i å håndtere angsten. Vi kan aldri være 100% sikker at vi er helt friske og det må ikke gjøre at vi lar angsten ta overhånd. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Ishita Barua
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-