Blod i avføring

Spørsmål

Hei. Jeg er i sluttfasen av behandling for brystkreft. Hadde 6 mnd med cellegift, brystbevarende operasjon, stråling og nå 5 herceptinsprøyter igjen. Har hatt full respons på behandling og er i dag frisk. Under hele forløpet har jeg hatt skiftende avføring ( hard eller diare ). For et par mnd siden opplevde jeg klart rødt blod i avføringen. Dette har oppstått flere ganger de siste mnd. Jeg tok en avføringstest hos legen og der var de 2 første dagene blodfrie, mens den 3 dagen hadde litt blod i seg. Fastlegen mener jeg skal kontrollere med ny test om et par mnd. Jeg er redd for tarmkreft. Andre symptomer er jeg har er stikkninger fra tarmen, mye luft i magen ( alltid hatt det ), muskelsmerter i ryggen, kortpustet, tisser ofte og noen krampelignende tak i mageområdet. Jeg er veldig redd for smertene ved å ta koloskopi. Kan jeg ha pådratt meg en irritabel tarm? Hva burde jeg gjøre? Skal jeg vente 2 mnd som fastlegen sa?

Kvinne 39

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Du har vært gjennom en tøff behandling . Jeg forstår godt at du nå vil tenke fremover uten sykdommer. Blod i avføring slik du beskriver skyldes neppe tarmkreft. Det kan skyldes bivirkning av behandlingen du har hatt eller forstoppelse og dannelse av hemoroider. Det er greit å få avklart mye av dette hos fastlege før coloskopi er nødvendig. Jeg håper du faller til ro med dette svaret.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-