Blod i avføring, smerter og mye luft

Spørsmål

Hei. På forhånd takk.

Jeg har hele livet hatt problemer med oppblåst mage og prompet mye.dette kan ha en intens lukt. I det siste har det kommet flere plager som jeg ser på som alvorlige og vil derfor finne ut hva som feiler meg.

Test av matallergier var negativ

Opplevelser:
Av og til Kraftige magesmerter/kramper etter måltider som regel i venstre side under ribbena eller nær bekkenet. Andre ganger høyre side. Krampene kan være så kraftige at jeg må gå bøyd fremover. Kommer brått på kort stund etter måltid. Noen varer i timer andre kun korte episoder gjennom dagen. Andre er irriterende når jeg puster ut. Føles litt ut som "sting" når man har løpt.

De siste månedene har jeg blødd kraftig fra anus, blodet er friskt men jeg kan ikke se bunden av toalettet pga rødfargen. Når jeg ikke blør i skålen så er det blod på papiret av og til.
"Varm/stikkende" følelse rundt anal åpningen som går av og på. Og av og til intens kløe.

Legeundersøkelsen hos fastlegen viste ingen tegn på noe i endetarm.

Kraftige "stikk" i begge ytterkantene av lungene, noen ganger klarer jeg ikke trekke pusten pga dette og må legge meg i forsterstilling.

Av og til varm følelse i høyre benet
Har fremdeles problemer med oppblåsthet og prump.

Jeg er veldig slapp og orker lite. Jeg drikker nok vann. Og har en normal kost. Uten mye kjøtt og melk.
Noen ganger svimmel og kvalm etter fett måltid.

Kan dette være flere enn en ting som er galt, henger det sammen med kost, eller har jeg en sykdom? Kanskje det er noe helt annet?

Takk igjen og vennlig hilsen

Svar

Hei,

Jeg vil anbefale at du diskuterer dette med fastlegen din og blir utredet for eventuelle tarm problemer så fort som mulig. Rødt blod i avføringen kan være noe så enkelt som en hemorroide, men jeg ville nok sjekket deg for inflammatoriske tarmsykdommer, evt andre problemer basert på en mer grundig anamnese og undersøkelse.

Ikke vent med å gå til legen med dette. Det er godt mulig du bør se en tarmspesialist.

Mvh,

Nina Bryhn, MD