Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blankt slim i trusa ved luftavgang

Spørsmål

Det skjer stadig oftere at dersom jeg slipper en fjert om morgenen, så kommer det en masse blankt slim i trusa. Det finns ingen antydning til vanlig avføring i den, bare et blankt slim. Hva kan det komme seg av?

Mann 71
Svar

Hei.


Det kommer blankt slim i trusen din, dersom du har luftavgang, spesielt om morgenen. Jeg kan naturlig nok ikke gi deg årsaken til dette via internett, men jeg kan gi deg råd og informasjon. 

Det behøver for det første ikke å være tegn til sykdom, spesielt ikke uten andre tegn til alvorlig sykdom, slik som vekttap, dårlig form og sykdomsfølelse. Men samtidig er det en tommelfingerregel at endringer i avføringsmønster (hvilket en kan definere dette som, hvis det er relativt nyoppstått) hos voksne og spesielt eldre mennesker, er noe man skal oppsøke lege for, for å få undersøkt om det kan ha med sykdom å gjøre. Videre kan vi tenke i retning av forstoppelse, hvor slim renner forbi harde avføringsklumper. Men dette bør undersøkes og utredes, noe mer presist om mulige årsaker er ikke mulig uten undersøkelser.

Håper det var grei og nyttig informasjon. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-