Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bilder av hemoroider

Spørsmål

Takk for svar. Her er bilder. Ser ganske normalt ut ellers, når jeg ikke har vært på toalettet. Noe vondt, men stort sett ikke.

Mann 45
Svar

Hei igjen.

På bildene ser jeg det som med sikkerhet er hemoroider. Så det er ingen tvil om hva som er forklaringen på ubehaget ditt. Forsøk en runde med Scheriproct til, og i tillegg kan du gjøre følgende:

Bruk dusj etter toalettbesøk, istedet for toalettpapir.

Etter dusj og etter toalettbesøk, prøv å dytte hemoroiden innenfor lukkemuskelen med en finger med litt krem på. Det går oftest greit. Da vil lukkemuskelen komprimere hemoroiden, noe som er både smertelindrende, og i lengden vil det også kunne redusere størrelsen på den, slik at den i beste fall kan forsvinne etterhvert. Den vil naturligvis kunne dette ut igjen, men jo oftere du prøver å dytte den innenfor lukkemuskelen, og jo mere tid den er under kompresjon, jo bedre.

Avslutt dusj med iskald dusj mot endetarmsåpningen. Kulde får vev til å trekke seg sammen, og det gjelder hemoroider også. Et gammel kjerringråd mot hemoroider var forøvrig å sette seg overskrevs i en kald bekk, og det er forståelig nok, for det lindrer med kulde.

Fører ikke disse rådene til gradvis bedring, tar du kontakt med fastlegen igjen for å diskutere evt andre tiltak, f.eks. reoperasjon.

Ha det bra og lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-