Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bekymringer kan "slå seg på magen"

Spørsmål

Hei, Jeg har siste tiden følt en brennende smerte i øverste del av magen, er også oppblåst. Er også mye på do, det føles bedre etter at jeg har fått tømt meg. Fikk barn for snart 4 mnd siden og aldri vært plaget av noe med magen tidligere, men er nå i en ny situasjon hvor jeg er stresset og nervøs for alt som kan gå galt med den lille. Jeg har også prøvd noen uker og holde meg unna hvete og melk og føler meg ikke like uvel og svimmel lenger men magen gir seg ikke.

Kvinne 31
Svar

Hei.


Her har du ikke stilt noe konkret spørsmål, så jeg er noe usikker på hva du ønsker informasjon om. Jeg vil derfor kommentere det du skriver, og gi deg noen råd. En brennende smerte øverst i magen kan i noen tilfeller være forårsaket av magesyre, evt reflux, dvs at lukkemuskelen mellom magesekk og spiserør ikke fungerer optimalt, slik at magesyre eller mageinnhold kommer opp i spiserøret og irriterer. Du kan forsøke reseptfrie syredempende medisiner når du kjenner denne brenningen, og se om det gir lindring. Hvis det gjør det, så er det ikke utenkelig at magesyre er årsaken.

Du forteller at du er stresset og nervøs for tiden, og det kan virke inn på magen på mang en måte, inklusiv økt produksjon av magesyre, så det det er ingen utenkelighet med sammenheng der.

Både av den grunn og også fordi det ikke er bra å bekymre seg, så bør du prøve å gjøre noe med din tendens til bekymringer for babyen nå. Det er selvfølgelig en normalreaksjon hos en mor, å være svært opptatt av barns beste, og det må du være klar over, men samtidig er det jo viktig å minne seg selv på at de fleste barn her til lands er friske og at alt stort sett går greit, og at det å bekymre seg og være veldig opptatt av alt som teoretisk sett kan gå galt, ikke er noe som fremmer barnets beste og det beskytter ikke barn mot sykdom, ulykker osv., dvs det er ikke-formålstjenlig. Og barn har mer glede av en glad og trygg mor.


Skulle mageplagene dine vedvare eller bli verre, så kan du heller vurdere å oppsøke din fastlege for å få vurdert det nærmere.

Ha det bra.