Åreoperasjoner

Spørsmål

Hei,
Har fått påvist et lite kavernom i venstre hjernehalvdel. Har nylig vært til vurdering på Rikshospitalet, ( - og kom selvsagt på en masse spørsmål etterpå... - ) hvor jeg ble satt opp til operasjon etter sommeren. Fikk følelsen av at det var litt opp til meg, og at det ikke var noe helt klart svar på hva som var lurt, og at jeg kunne ombestemme meg når jeg får innkallingen (så jeg har noe å bruke sommeren på...)
Det er 30% sjanse for at det kan blø på nytt innen 5 år (hadde en liten hjerneblødning for 2 mnd siden). Det er visst lavt trykk i den, men det kunne også blø mer enn sist, og da kunne det være alvorlig ifht epilepsi?? Eller har jeg skjønt det feil?

Det vanskelige var at det lå nær korttidsminnesenteret (tror jeg det var), og det er selvsagt vanskelig å love at det ikke skal gå ut over det, og hvor lang tid det evt. tar før det retter seg igjen. Syns det er vanskelig å ta en avgjørelse...
Hva råder du meg til?..
Hvor alvorlige og langvarige pleier slike hukommelsesvansker å være?..

Skjønte det slik at utenom dèt er inngrepet ikke så veldig komplisert, men syns det er skummelt å rote i hjernen...
Nevorologen jeg var hos trodde kirurgen kom til å gå inn fra nakken? Hvordan skjer sånt? - leste et sted om å føre kateter inn via hovedpulsåre? Blir det stort sår/arr etterpå?

Får jeg snakke med den/de som skal operere meg før operasjonen? Foregår det i full narkose?

Må man barberer av seg håret?

Hvor smertefull er en slik operasjon? Han sa det var verre å opereres andre steder på kroppen, men at jeg kom til å ha vondt i hodet etterpå. Hvor lenge sånn ca? (Og hvor vondt?..)

Leste et sted at man ikke mister førerkortet ved en slik operasjon, men han sa 3 mnd??

Hva kan gå galt ved en slik operasjon? - vil det gå utover gange, språk, førlighet?...

Svært takknemlig for svar!
(Du kan jo sikkert se på bildene mine siden du er på Riksen ;) )

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,
Operasjon er nok tilrådelig pga. økt risiko for reblødning og nerveskader kan utløse epilepsi. Vi har ikke noe mål på hvor alvorlige skader blir, men der er risiko for skade under operasjon. Jeg er litt usikker på hvilken åre som skal opereres men du får samtale med nevrokirurg som forklarer alt, før operasjonen som foregår i full narkose og ofte må man barbere av seg håret. Ingen smerter siden du er i narkose. Kan oppleve noe hodepine de første dagene. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-