Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Akutte smerter øverst i magen

Spørsmål

Kvinne på 30 år, 168cm høy og 58kg. Er nå på ferie og har vanskelig for å komme i kontakt med lege. Hjemreise til Norge om 6 dager. Har ingen historikk med ryggsmerter eller muskelplager. Har nå de siste 3 dagene hatt "anfall" med svært sterke smerter fra mage og bryst, med stråling bak til rygg og side. Har ingen historikk med magesår eller lignende. Heller ingen tidligere ryggplager. Smertene kom første gang rett før restaurantbesøk, helt akutte og så sterke at jeg hadde vansker med å holde meg i ro. Verken det å legge seg, gå rundt osv hadde noen merkbar effekt på smerten. Smertene varte i 10-15 minutter og var etter dette helt borte. Kom ikke tilbake den dagen. Under anfallet ble jeg kvalm, svært svett og urolig. I går skjedde nøyaktig det samme, både ift styrke/varighet og lokasjon. Har ikke hatt oppkast, diare, feber eller nedsatt allmenntilstand.Smertene har heller ikke kommet i kombinasjon med måltider. Det har ikke vært lindrende å innta mat. Kjenner i dag at ryggen er øm og jeg får en lett trykkende smerte i ryggen ved innpust. Smerten ligger i hovedsak mellom skulderbladene, men også litt nedover ryggen. Har ikke hatt samme type anfall i dag, men smerten er konstant. Har god matlyst o.l. Har over år hatt psykiske plager i form av angst og panikkanfall, men har aldri opplevd noe lignende som dette før. Mitt spørsmål er om dette bør undersøkes av lege snarest? Hva kan dette være? Går det an å vente til jeg er hjemme i Norge?

Kvinne 30
Svar

Hei! Det at smertene gir seg i løpet sv en kort tid er et godt tegn. Det høres ut som refluks i nedre del av spiserøret,,gallestein eller muskulært. Luftsmerter er også en mulighet. Bukspyttkjertel betennelse kan gi smerter slik du beskriver, men da går ikke smerten over. Jeg har ikke mulighet å undersøke deg og stille diagnose, men det høres ufarlig ut og du kan vente til du kommer hjem til Norge. Om det skulle komme oftere og Evt påvirket almenntilstanden bør du oppsøke lege. god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-