78-åring med symptomer fra magen: Bør til lege

Spørsmål

Jeg utvikler for tiden mye luft, og har en noe bløt klebrig avføring. I tillegg er det en slags "murring" i nedre venstre del av magen eller rundt penisfestet.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for din henvendelse til oss.

Her er ikke mye informasjon eller mange ordene, og i tillegg har du ikke stilt oss noe spørsmål, så da vet jeg ikke helt hva du ønsker informasjon om her, dessverre.

Det jeg kan si, er imidlertid følgende:
Du er en voksen mann på 78 år, og vi vet at med økende alder øker sjansene for sykdom etterhvert, rent generelt. Derfor skal man ha lavere terskel for å oppsøke lege, f.eks. og ikke minst ved endringer i avføringen. Det kan jo i noen tilfeller være tegn på sykdom i mage / tarm. Det er slett ikke slik at "bløt, klebrig avføring og mye luft" er noe som "betyr" sykdom, men siden din avføring og mage har endret seg, så skal du følge de alminnelige rådene som gjelder i slike sammenhenger, spesielt for eldre mennesker: Dette bør du oppsøke legen din for, for å se om det skyldes sykdom. Det kan det skyldes, men det behøver ikke nødvendigvis å skyldes sykdom, bare for å ha det klart også.

Murringen du kjenner, man ha sammenheng med overnevnte, og det kan være et symptom på sykdom, men som ovenfor forklart behøver det slett ikke å skyldes sykdom.

Det er forøvrig ikke mulig for meg på grunnlag av så lite informasjon, å nevne konkrete diagnoser e.l., så mitt hovedbudskap og råd til deg blir med andre ord at dette er noe jeg helt klart synes du bør gå til lege med.

Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn