70 år gammel kvinne med magesmerter, hvordan utredes videre?

Spørsmål

Har gått med magesmerter i ca 2 år. Gått på haugevis av smertestillende. Siste halvåret ille. Tatt koloskopi og gastroskopi. Fecaltest 3 ganger Målte 89 1. gang. 175 2. gang. 209 3. Gang. Har fått gravidmage. Har også tatt ct av buken Trange blodårer i bekkenet. Ellers ingenting på koloskopi og gastroskopi. Føler jeg ikke blir tatt på alvor Veldig vondt. Bor alene og må ha hjelp til å handle. Takker for svar

Kvinne 70

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Fekaltesten du har tatt, viser stigende verdier, og ved så høye verdier som du har, er det i utgangspunktet stor sannsynlighet for sykdom i tarmen, spesielt betennelsestilstander med så høye verdier som hos deg. Kreft er også en mulighet. Derfor skal man koloskoperes, ved slike høye funn og med magesmerter. Men nå har jo du vært koloskopert uten at man fant sykdom, forteller du. Det er bra, spesielt det at du da har fått utelukket kreft. Gastroskopi undersøker spiserør og magesekk, coloskopi undersøker tykktarmen. Da gjenstår tynntarmen, hvor en kan ha betennelse, som f.eks. Crohns sykdom. Jeg synes derfor at du skal diskutere med fastlegen din som kjenner dine problemer og sykehistorie best, om du eventuelt skal henvises til det som heter kapselendoskopi. Med den undersøkelsen får en undersøkt tynntarmens innside. Ved denne undersøkelsen svelger man en kapsel som inneholder både lys, batteri og kamera. 

En annen mulig medvirkende forklaring på magesmertene dine, kan teoretisk sett være Lipitor. Den kan gi plager fra magen. Men den kan ikke forklare den høye verdien på fekaltesten.

Det høres forøvrig ikke bra ut, at du føler at du ikke blir tatt på alvor. Slik skal det ikke være. Det er ikke sikkert at legen din ikke tar deg på alvor, forøvrig, men bare det å sitte igjen med den følelsen er ille nok. Derfor synes jeg du skal vurdere å si dette direkte til legen din, det er en nyttig og viktig tilbakemelding til en lege og ingen "surmaget kritikk", eller eventuelt skifte fastlege.

Jeg håper at mine innspill her kan være til nytte for deg, og håper du finner ut av dette og får hjelp. Lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn