Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

20 åring med periodevise magesmerter i et par uker.

Spørsmål

Hei, jeg har hatt ganske vondt i magen i flere dager på rad (ca 2uker). Det varer ikke lenge (ca 1-2t), og kjennes ofte som mensen smerter. Andre ganger kan det kjennes ut som mageknipe. Jeg har gått på cerazette i over 3 år, og ikke kjent noe av dette i så lang tid. Hva kan være grunnen?

Kvinne 20
Svar

Hei.


Magesmerter kan ha en lang rekke årsaker, og det er meget vanlig, og det behøver ikke nødvendigvis å skyldes sykdom. Ofte er det forbigående. Det at du er 20 år taler taler forøvrig sterkt imot at det skulle skyldes noe alvorlig, og det samme gjelder det at det kun har vart i et par uker, og med andre ord ikke noe du har vært plaget med i svært lang tid. Hadde du hatt mageplager over mange år, så kunne vi jo ha tenkt i retning av kroniske tilstander som matvareintoleranser, cøliaki osv, men det kan man jo også henimot utelukke, siden du ikke har vært plaget med magen tidligere.

Luftsmerter er vanlig, og kan komme og gå slik du beskriver dine smerter. Det er med andre ord en mulig forklaring, men jeg kan ikke fastslå dette uten å undersøke deg, naturligvis. 

Forøvrig bør alle kvinner i fertil alder, med magesmerter av ukjent årsak, ta en gravitest. Det gjelder selv om du bruker Cerazette, for ingen prevensjonsmidler er 100% sikre. 

Ellers synes jeg du skal se dette an, men skulle det bli verre, får du heller vurdere å oppsøke lege for å bli undersøkt, siden det er eneste muligheten til å komme frem til sikrere svar her.

Ha det bra og god bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-